Vandaag een start van een blog van het CVS Centrum Amsterdam.

Ik ben van plan om regelmatig een update te geven van de gebeurtenissen in het centrum en vooral van onze ideeen over de oorzaak en behandelmogelijkheden. Het laatste wordt wel het grootste probleem vrees ik.

Op dit moment zijn we druk bezig met de uitbreiding van de kennis over de oorzaken van chronische moeheid. we hebben al veel kennis en ervaring in huis, maar er zijn ook nog lacunes die we in 2009 willen vullen. details komen als we zelf meer weten.

De onderzoeken naar de rol van de bloedcirculatie bij beperking van de lichamelijke inspanning en mogelijk ook de concentratie vorderen en we breiden snel uit. Naast de gewone  fietsergometer hebben we nu ook een ligbank met een fietsergometer. We kunnen nu tijdens toenemende inspanning echo’s van het hart maken. Onze laatste aanwinst, de Nexfin informeert over de functie van het hart op een wel heel geavanceerde manier. De drukcurve in en vinger is voldoende voor een meting van het slagvolume van het hart. In korte tijd worden deze onderzoeken uitgebreid met een Tilt Table. Dan kunnen we iets gaan zeggen over de bloedstroom terug naar het hart. We doen nu een aangepaste versie van de officieele test en we vinden veel abnormale resultaten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: