Artikel

We hebben weer laten zien dat het CVS/ME Medisch Centrum Amsterdam in de grond een wetenschappelijke instelling is die haar kennis ter beschikking stelt aan zieke mensen.

Wij analyseren steeds alle gegevens die wij voor de patienten verzamelen. Op die manier kunnen wij onze zorg verbeteren. En mensen de best denkbare zorg bieden.

Onze laatste analyse leert dat de beperking meetbaar wordt, dat we gaan begrijpen waarom inspannen niet kan en hoe we het effect van behandelingen objectief kunnen meten. Vandaag gepubliceerd in Journal of Translational Medicine, een tijdschrift waarin de kliniek met de wetenschap verbonden wordt.

De volgende keer is bij onze voordracht in het tweejaarlijkse congres van de IACFS/ME in San Francisco waar we onze gegevens over de verzuring gaan brengen.

Er staan nog 2 publicaties op stapel, zorgvuldig steeds een stap verder.

Advertenties

5 Reacties to “Artikel”

 1. Proeftuin Says:

  Fijn dat uw activiteiten ook wetenschappelijk gezien tot resultaten leiden. Kan u iets meer vertellen over waarom inspanning niet lukt en/of een link naar het artikel (of PDF van het artikel). En…. hoe meet u die beperking? Met de dubbele fietstest? U heeft het ook over het effect van behandelingen. Om wat voor behandelingen gaat het dan? Ik ben een aantal jaar geleden ook bij het CVS centrum geweest, maar toen was er (nog?) geen behandeling beschikbaar.

  Groet, Agnes

  • ruudvermeulen Says:

   http://www.translational-medicine.com/content/12/1/20
   We kunnen nu meten dat de spieren niet om zuurstof vragen omdat de productie van energie verminderd is. Een dubbele fietstest laat zien dat een deel van de patienten niet snel genoeg hersteld. Dat zie je niet bij beperkingen door een aanvoerstoornis van zuurstof zoals bij long en hartziekten. Bij verminderde energieproductie omdat het regelsysteem dat nodig vindt zie je dat wel.
   We zijn met deze kennis de behandeling met l-carnitine aan het evalueren en nu gaan we begrijpen hoe het werkt.

 2. Moniek Says:

  Beste Ruud Vermeulen,

  U zegt dat er nog 2 publicaties op stapel staan, stap voor stap. Leiden deze publicaties gezamenlijk tot een fundamenteel inzicht?

  Groeten, Moniek

  • ruudvermeulen Says:

   Dat denk ik niet. Fundamenteel inzicht komt van fundamenteel onderzoek en dat kunnen wij niet doen. In maart gaan de meeste ME onderzoekers naar San Francisco en daar stemmen wij ons werk weer op elkaar af. Daarna weten we meer over de plaats die ons onderzoek inneemt.

 3. Agnes Says:

  Kan u al uitleggen hoe het komt dat L-carnitine werkt?

  Agnes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: