Belangrijke wijziging in het CVS Centrum Amsterdam

Met ingang van 1 juli 2012 eindigt de samenwerking met de cardioloog dr F.C. Visser.
De gevolgen zijn minder groot dan op het eerste gezicht lijkt want wij doen geen handelingen die aan artsen zijn voorbehouden en we kunnen daarom gewoon doorgaan met ons werk. Het onderzoek verandert niet, de behandeling evenmin, alleen voor carnitine op recept moeten wij verwijzen naar de huisarts.
Natuurlijk is het beter dat er een arts verbonden is aan het centrum en wij zijn daarvoor al druk bezig, suggesties zijn welkom. Wij geven de voorkeur aan een internist met ervaring op dit gebied.

13 Reacties to “Belangrijke wijziging in het CVS Centrum Amsterdam”

  1. cora de heij Says:

    schrik van dit bericht, ben nog onder behandeling bij dr, Visser, hoe gaat dit verder?
    stopt hij om een bepaalde reden?

  2. Nettie Says:

    Wat betekent dit voor afspraken met dr. Visser die gepland zijn voor na 1 juli?

  3. Ronald Hofmeester Says:

    Maar hoe zit dat dan met de relatie van de patiënten van dr. Visser en het CVS centrum? Ik heb me in het verleden tenslotte daar aangemeld en door u is de intake en het onderzoek gedaan.

    • ruudvermeulen Says:

      De aanvulling die dr Visser gaf op het onderzoek is gestopt met zijn vertrek uit het centrum. Het centrum, voorlopig ik dus, gaat gewoon verder waar we 4 jaar geleden, voor zijn komst mee bezig waren: Het toepassen en uitbreiden van onderzoek voor mensen met onverklaarde fysieke en cognitieve beperkingen met moeheid. Voor ons was het een tijdelijk cardiologisch uitstapje.

      • Ronald Hofmeester Says:

        Maar met wie ga ik nu verder?

      • ruudvermeulen Says:

        Op dit moment kan ik alleen begeleiden bij het zoeken naar een optimaal gebruik van de energie. Ik probeer zo snel mogelijk een andere arts in het centrum te krijgen en gesprekken daarover zijn aan de gang. We kunnen hopelijk weer alle hulp bieden als de arts bij ons start.

  4. Agnes Says:

    Iets heel anders dan het vertrek van dr. Visser.
    In de nieuwe Canadese criteria (ICC) staat dat ME een hersenaandoening is. De oorzaak zou dus in de hersenen liggen.
    In de ICC lees ik hier verder niet meer over. Weet u wat hierover bekend is en doet u ook onderzoek op dat gebied (evt. samen met een neuroloog)?

    • ruudvermeulen Says:

      wij hebben gekeken naar het immuunsysteem van het brein. Daar zagen wij veranderingen die bij andere ziekten tot nu toe niet werden gezien. Dit is nog heel pril en ik heb zelfs de definitieve uitslagen nog niet gezien. Wat mij betreft zou ik kiezen voor een immunoloog en niet voor een neuroloog als het om samenwerking gaat.

  5. Agnes Says:

    Bent u ook bekend met de theorie van Ashok Gupta dat de amylgada (het onbewuste deel van het brein) hyperalert is en ook reageert op prikkels die normaal gesproken geen reactie zouden veroorzaken. Uitleg is te vinden op http://www.cfsrecovery.com/html/explainCFS.asp

    Zijn er anderen die zijn theorie bevestigen? Hoe staat u tegenover deze theorie?

  6. Nettie Says:

    Hoe gaat het verder met het carnitine-registratieproject nu dr. Visser vertrokken is? Hoe gaan jullie daar mee verder?

    • ruudvermeulen Says:

      Je hebt al gemerkt dat het even stil is rond het CVS/ME centrum.
      Het plotselinge vertrek van dr Visser veroorzaakte een probleem dat opgelost gaat worden, maar in het belang van de onderhandelingen moeten we radiostilte in acht nemen. Ik hoop dat we snel verder kunnen en dan met een team dat je nergens anders vindt en met de mogelijkheid om weer carnitine voor te schrijven in een protocol.

Plaats een reactie